Muzikale leiding


Interim-dirigent: Antoine Kop

Sinds september 2017 is Antoine Kop tijdelijk als dirigent actief bij Kadanz. Hij zal met het koor werken aan het kerstrepertoire voor ons optreden tijdens de kerkdienst in de kerstnacht in de Protestantse Kerk in Uden.

Antoine Kop is afkomstig uit Helmond. Zijn muzikale aanleg heeft hij ten dele te danken aan zijn ouders, die beiden zeer geïnteresseerd waren in muziek. Hij kreeg reeds op achtjarige leeftijd zijn eerste pianolessen van Jan Vermulst. Na de middelbare school ging Antoine enige jaren het bedrijfsleven in. Als hobby volgde hij zanglessen bij Carla Franssen, die hem aanraadde een toelatingstest voor het conservatorium te doen.

Hans Günther Grimm uit Düsseldorf, als zangpedagoog verbonden aan het conservatorium in Maastricht, nam hem aan. Hans Günther ontwikkelde Antoine's stem tot een typische karakterbariton. Tijdens de opleiding zong Antoine al regelmatig rollen bij o.a. het Limburgs Symphonieorkest o.l.v. André Rieu senior en het conservatoriumorkest o.l.v. Jo Besselink.

In 1978 behaalde hij er zijn diploma zangpedagogie. Een jaar later sloot hij de operaklas af met een solistendiploma door zijn vertolking van Bonifacius in "Angelique" van Jacques Ibert.